' \ https://graph.facebook.com///events />
Producenci
Promocje
Krem funkcyjny 100 ml
Krem funkcyjny 100 ml

58,40 zł

Cena regularna: 73,00 zł

Najniższa cena: 73,00 zł
szt.
Krem funkcyjny 50 ml
Krem funkcyjny 50 ml

41,60 zł

Cena regularna: 52,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt.
Olej z nasion pomidora 30ml | Zimnotłoczony
Olej z nasion pomidora 30ml | Zimnotłoczony

26,31 zł

Cena regularna: 32,89 zł

Najniższa cena: 32,89 zł
szt.
Skwalan z trzciny cukrowej BIO
Skwalan z trzciny cukrowej BIO

34,40 zł

Cena regularna: 43,00 zł

Najniższa cena: 43,00 zł
szt.
Zestaw Rytuał Na Piękne Dłonie
Zestaw Rytuał Na Piękne Dłonie

79,62 zł

Cena regularna: 99,53 zł

Najniższa cena: 99,53 zł
szt.
Pianka do mycia twarzy
Pianka do mycia twarzy

46,56 zł

Cena regularna: 58,20 zł

Najniższa cena: 58,20 zł
szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

Skwalan z trzciny cukrowej BIO

skwalan-z-trzciny-cukrowej-bio-mafka.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: Czas wysyłki zamówienia: do 3 dni roboczych
Cena: 34,40 zł

Cena regularna: 43,00 zł

34.40
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 43,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Skwalan naturalnie występuje w niewielkich ilościach w warstwach lipidowych skóry, gdzie zapobiega utracie wilgoci. Dzięki temu redukuje jej szorstkość, przywracając jednocześnie elastyczność skóry. Skwalan na szczęście występuje również w przyrodzie. Ludzka skóra dzięki temu może czerpać z tej naturalnej dobroci i zachować młodość na dłużej.

 

Skwalan z trzciny cukrowej:

Skwalan dostępny w Mafka Kosmetyki Naturalne pozyskiwany jest z brazylijskiej trzciny cukrowej. Co ważne produkcja głównego surowca, z którego pozyskiwany jest Mafkowy skwalan jest w pełni zgodna z brazylijską Ustawą o Różnorodności Biologicznej (ABS) i z wymogami ECOCERT o organicznych uprawach. Producent deklaruje, że wszelkie produkty uboczne lub odpady z procesu tworzenia skwalanu są całkowicie dezaktywowane przed uwolnieniem do środowiska. Skwalan pochodzący z takiego źródła jest wegański, czysty i jest odpowiednikiem tego, który znajduje się w ludzkiej skórze. Nasz skwalan cechuje się dobrą stabilnością, świetnie współpracuje ze skórą, dając jej samo dobro.

Skwalan z trzyciny cukrowej świetnie sprawdza się solo w pielęgnacji skóry twarzy. Także w kosmetykach do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu, do ust, na spierzchnięte dłonie, do odżywiania paznokci. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy.

Skwalan ma konsystencję ultralekkiego olejku. Jest bezwonny i hipoalergiczny.

Komu przyda się skwalan z trzciny cukrowej?

  • skórze pozbawionej jędrności 
  • twarzy z oznakami zmęczenia i starzenia 
  • skórze z przebarwieniami
  • każdemu typowi cery, ponieważ jest bardzo lekki i nie zapycha porów

Jak stosować?*

  • Bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy jako serum pod krem 
  • jako dodatek do kremu
  • Jako wcierkę na końcówki włosów, matową płytkę paznokci, suche dłonie
  • Jako składnik domowego serum olejowego: wymieszaj kroplę skwalanu z ulubionym olejem i wmasuj w oczyszczoną skórę twarzy

*Tylko do użytku zewnętrznego. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

Pojemność: 30 ml

Termin ważności:31 stycznia 2025

Kraj pochodzenia: USA

Inci: Squalane

 


Mafki zawierają m.in. roślinne ekstrakty i oleje, dlatego u osób wrażliwych mogą wywołać reakcje uczuleniowe. Przed pierwszym użyciem wykonaj próbę uczuleniową.

Opinie o produkcie (1)

21 czerwca 2023

Mój ulubiony produkt. Bezzapachowy, lekki, nielepki, o ciekawej konsystencji. Wchłania się bardzo szybko. Dodany do ulubionego kremu podkręca jego działanie. Czasami nakładam na końcówki włosów, zamiast popularnego jedwabiu. Działa identycznie. Stosuję go rano pod makijaż.

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony