Olej z nasion pomidora

INCI: Solanum Lycopersicum Seed Oil

Jak powstaje i co zawiera?

Olej powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion pomidora. Nierafinowany zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, likopen, luteinę.

Dlaczego użyłyśmy go w Mafkach?

Olej z nasion pomidora ma wspaniałe właściwości zmiękczające skórę oraz pośrednio nawilżające (poprzez redukcję przeznaskórkowego parowania wody, tzw. TEWL). Zawiera „zmiatacze wolnych rodników” likopen i luteinę, które chronią lipidy skóry przed utlenianiem, przez co często używany jest w pielęgnacji skóry dojrzałej.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl