Trójglicerydy kwasów kaprynowego i kaprylowego

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Jak powstaje?

Powstają jako produkt estryfikacji kwasów tłuszczowych pozyskiwanych np. z oleju kokosowego. 

Dlaczego użyłyśmy ich w Mafkach?

Trójglicerydy kwasów tłuszczowych pozyskiwanych z oleju kokosowego są doskonałym emolientem (środkiem zmiękczającym skórę). Mają lekką konsystencję, pozostawiają skórę jedwabiście gładką bez tłustego efektu.


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl