' \ https://graph.facebook.com///events />
Promocje
Olejek do demakijażu 50 ml
Olejek do demakijażu 50 ml

19,99 zł

Cena regularna: 53,90 zł

Najniższa cena: 26,95 zł
szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
10 sposobów na wykorzystanie Skwalanu z Trzciny Cukrowej BIO. Zdziwisz się, jak wiele potrafi! 0
10 sposobów na wykorzystanie Skwalanu z Trzciny Cukrowej BIO. Zdziwisz się, jak wiele potrafi!

Skwalan z trzciny cukrowej marki Mafka to kosmetyk na wskroś uniwersalny. Posłuży za serum, wcierka, składnik domowych kosmetyków i dodatek do kremu. Sprawdź, jak możesz go wykorzystać w codziennej pielęgnacji. Niektóre sposoby wykorzystania na pewno Cię zaskoczą!


Czym jest skwalan z trzciny cukrowej?

Skwalan występuje naturalnie w niewielkich ilościach w warstwach lipidowych skóry. Wraz ze swoim prekursorem - skwalenem, zapobiega utracie wilgoci, przywracając jednocześnie jędrność i elastyczność. 

Skwalan jest biozgodny ze skórą, co oznacza że jest nietoksyczny, nie podrażnia skóry i doskonale sprawdza się w pielęgnacji nawet bardzo wrażliwej skóry.

Ze względu na właściwości nawilżające, polubi się z nim zwłaszcza skóra sucha. Jednocześnie, skwalan ma lekką konsystencję i nie powoduje zapychania porów, więc de facto, każdy rodzaj cery będzie z niego zadowolony. 

 

Jak działa skwalan z trzciny cukrowej?

Skwalan to emolient, co oznacza, że pośrednio nawilża i zmiękcza skórę.  Ma konsystencję bardzo lekkiego olejku, przez co nie zapycha porów, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy.

Dzięki swoim właściwościom skwalan z trzciny cukrowej:

  • zmniejsza szorstkość skóry
  • poprawia nawilżenie skóry (zmniejsza uczucie ściągnięcia)
  • uelastycznia
  • przy regularnym, codziennym, stosowaniu może widocznie zmniejszyć (spłycić) drobne zmarszczki

10 sposobów na wykorzystanie skwalanu z trzciny cukrowej

  • bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy jako serum pod krem 
  • dodatek do kremu - wymieszaj w zagłębieniu dłoni odrobinę kremu i skwalanu, posmaruj cerę
  • wcierka na końcówki włosów - wetrzyj niewielką ilość skwalanu w końcówki umytych, wysuszonych lub mokrych włosów
  • do olejowania włosów - wetrzyj skwalan we włosy; zmyj po 15-20 minutach
  • wcierka na matową płytkę paznokci
  • rytuał na suche dłonie - wetrzyj skwalan w dłonie, po 15 minutach wytrzyj nadmiar skwalanu w chusteczkę
  • składnik domowego serum olejowego - wymieszaj kilka kropel skwalanu z ulubionym olejem (np. z olejem z nasion pomidora) i wmasuj w oczyszczoną skórę twarzy
  • składnik domowej maseczki oczyszczająco-nawilżającej - wymieszaj glinkę białą porcelanową z wodą lub ulubionym hydrolatem oraz dodaj odrobinę skwalanu; tak przygotowaną maseczkę nałóż na twarz; nie dopuść do wyschnięcia maseczki zraszając ją hydrolatem lub wodą; zmyj po 15 minutach
  • składnik olejku do masażu - zmieszaj skwalan z ulubionym olejem (np. z olejem z nasion pomidora lub olejek do demakijażu Mafka) oraz kilkoma kroplami ulubionego olejku eterycznego; użyj do masażu całego ciała
  • składnik peelingu do ciała - wymieszaj skwalan z cukrem/solą kuchenną lub zmieloną kawą

 

TU CZEKA

SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ BIO

Skwalan z trzciny cukrowej zadowoli nawet najbardziej wymagającą skórę. Także tę, która boi się olejów, ponieważ skwalan nie wykazuje właściwości komedogennych. Będzie także idealnym produktem dla minimalistów kosmetycznych. Jedna mała buteleczka zastąpi co najmniej 4 kosmetyki, a nawet stuninguje te, które Twoim zdaniem niewystarczająco dobrze nawilżają. 

Komentarze do wpisu (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony